top of page

El Dia de la Diversitat

El Dia de la Diversitat és un programa educatiu de foment, sensibilització i educació en matèria de drets humans adreçat als joves estudiants d’entre 12 i 18 anys dels centres educatius de Barcelona. Està organitzat pel Departament de Promoció de la Infància de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació, el suport de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA) i la participació d’entitats de referència de la ciutat que tenen per missió la defensa dels drets humans.

El desenvolupament pedagògic del Dia de la Diversitat es dissenya amb l’objectiu de transmetre coneixement sobre els drets humans i els seus valors associats. Per fer-ho, s’utilitza una metodologia ludicoparticipativa que té com a finalitat implicar-hi les persones participants a través de tallers i dinàmiques que els connectin amb diferents entitats i associacions de la ciutat que defensen algun d’aquests drets.

A partir d’un dret escollit i de la informació obtinguda de les vivències amb les entitats participants a les jornades del Dia de la Diversitat, l’alumnat desenvolupa, a l'última de tres sessions de treball ,una peça artística per aprofundir en el tema en qüestió. Aquesta acció pretén generar un discurs sobre un o diversos drets humans i compartir amb la comunitat educativa el resultat d’allò que s’ha creat, així com explicar el procés que s’ha seguit per tal que altres escoles també puguin portar-lo a terme autònomament. Amb tot el material es configura la Guia jove del Dia de la Diversitat, un espai al web del Dia de la Diversitat que s’anirà actualitzant cada edició.

A la UEC ACIS es va dur a terme un dels drets vinculats a la igualtat, la NO DISCRIMINACIÓ. Al taller audiovisual l'alumnat de la UEC va realitzar unes plantilles stencil al voltant d'aquest tema, que després van ser pintades en una paret del pati de l'escola.

1 visualización0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page