top of page

Visitem l’Ecoparc de Sant Adrià del Besós

El passat dijous 15 de febrer hem visitat l’Ecoparc de Sant Adrià del Besòs, que està en marxa 24 hores al dia els 365 dies de l’any des de 2006 i ens han explicat com es realitza la gestió sostenible dels residus municipals.


Hem pogut veure tot el procés, que comença per l’arribada a l’Ecoparc dels camions de recollida que porten tot el rebuig dels contenidors grisos.Una vegada descarregats els camions en un fossats, amb unes grues s’agafen els residus amb uns pops i els porten a iniciar el tractament amb el que passaran per diverses màquines que separaran la matèria orgànica dels residus no orgànics i recuperar els materials reciclables.


Els residus reben un tractament mecànic que separa els materials reciclables i les impureses: uns garbells que separen els objectes per mides, forma, pes; els separadors òptics classifiquen els plàstics i els bricks; els electroimans que separen les llaunes i els objectes d’alumini.

Manualment també se separen els objectes més grans.


Aquests materials reciclables (paper, vidre i plàstic), s’empaqueten i s’envien a les plantes de reciclatge que corresponguin.


El material que no és reciclable i per tant és rebuig, s’empaqueta i es porta cap a dipòsits controlats.


La matèria orgànica es sotmet a un tractament biològic on uns bacteris degraden la matèria orgànica que queda generant biogas, que es pot utilitzar per fer electricitat i per tant és una font d’energia renovable.


Ha estat una visita molt interessant!
7 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page